-->

2014 Torba Yasası Bağkur prim borcu yapılandırma hesaplaması

Twan Can 19:56

Bu yazımızda 2014 Eylül ayında Kabul edilen 6552 Sayılı kanuna göre yapılandırma kapsamına giren Bağkur borçlarınızın yapılandırma sonrası ne kadara düştüğünü kolayca nasıl öğreneceğinizi anlatacağız.
Bağkur prim borçlarım yapılandırma sonrası ne kadar oldu?
Bağkur prim Borçlarınızın 2014 yılında kabul edilen 6552 sayılı Torba yasası sonrasında ne kadar olduğunu öğrenmek için yanınızda T.C. Kimlik numaranız ve kimliğiniz de bulunan ‘’Cilt No’’ nun yanınızda bulunması gerekir.

Bağkur prim borçlarımın yapılandırma sonrası indirimli halini Bağkur / SGK ya gitmeden öğrenebilirmiyim?
Evet, Bağkur prim borçlarınızı Bağkura / SGK ya gitmeden aşağı yukarı  öğrenmeniz mümkün. Yapmanız gereken tek şey yazımızı dikkatlice okumak.

 Bağkur Yapılandırma kapsamında yapılandırılan prim borçlarının öğrenilmesi

1-    esgm.sgk.gov.tr/Esgm  Adresine gidiniz ve  ( T.C. ) butonuna Tıklayınız



2-    Karşınıza gelen ekranda   , T.C. Kimlik numaranızı, Nüfusa kayıtlı olduğunuz İl , Doğum yılı, ve Nüfus Cüzdanınızda bulunan Cilt no , bilgilerini girip ve Ekranda beliren Güvenlik Kodunu Yazdıktan sonra ( Bilgileri Sorgula) butonuna tıklayınız.




3-    Karşınıza gelen ekranda sağ köşede beliren (YAPILANDIRMA) butonuna tıklayın , ve sonrasında , (Borç Turu ) alanında ( 4 B BAĞKUR PRİMLERİ) ni seçip sonrasında (Yapılandırma Sorgulama ) Butonuna Tıklayınız.



4-Son olarak karşınıza 2014 yılı 6552 sayılı Torba yasasına göre yapılandırılmış Bağkur prim borçlarınız ekrana gelecektir.
Bu ekranda yapılandırma sonrası kaç para Bağkur borcunuz olduğunu hesaplamak için Yapmanız gerekenler aşağıdaki resimde kırmızı renkle işaretlenmiş alanları toplamak olacaktır.  Çıkan Tutar Yapılandırma sonrası Bağkura ödemeniz gereken Tutardır.

Dikkat: İnternet üzerinden yapılan yapılandırma sorgulamaları bilgilendirme amaçlıdır. Yapılandırma dahilinde kurum kayıtları esas alınır.