-->

Saç Dökülmesine Karşı Çözüm Önerileri

Twan Can 16:56

Saçları yoğun bir şekilde dökülen kişilerin saç dökülmesine ve kelliğe karşı çözüm önerileri vaateden ve işe yarayan ilaç ve losyon isimleri.

Günümüzde yoğun saç dökülmesi bir çok erkeği yakından ilgilendirmektdir. Bununla birlikte saçların dökülmesine karşı çözüm arayanlar sadece erkekler olmayıp bir çok kadında aynı dertden muzdarip olmaya başlamıştır. Bizde bu yüzden bu yazımızı kozmetik ama etkili ilaç, losyon ve şampuan isimlerine ayırdık.



1- Regain - Rogain 
Bir Johnson & Johnson iştiraki olan McNEIL-PPC tarafından İngilterede ve birçok ülkedeki ismi ile "Regain" Amerikada "Rogain" adı altında satılan erkeklerdeki erkek tipi genetik saç dökülmesine karşı kullanılılan %5 Minoxidil içeren Losyon ve Köpük.

Bilinmesi Gerekenler
Rogaine, özellikle saçları yeni yeni dökülmeye başlamış genç erkeklerde daha etkilidir. Ayrıce aktif etken madde Minoksidil istenmeyen bölgelerde kıllanma yapabilir.
 Üretici firma ilacın en az 4 ay kullanılmadan gerçekten faydalı
Saç Dökülmesine Karşı Losyon çözümolup olmayacağının bilinemeyeceğini de bildirmişlerdir. Ayrıca Minoksidilin mevcut saçların dökülmesini önleyici ve zayıf olanları kuvvetlendirici bir etkisi vardır.

NOT: Regain/Rogain günde 2 kez uygulanan bir ilaçtır. Ayrıca kullanmayı bıraktıktan sonra saçlarınız daha fazla dökülecektir.

 Aşağıdaki kişilerin Regain - Rogain kullanması sakıncalıdır.
  • 1- 18 yaşından küçün 50 yaşından büyük kişilerin 
  • Saç derisi üzerinde yara, iltihap ve ya tahriş olanların 
  • Saçları yahut saç derisi için farklı ilaç kullanmakta olan kişiler 
  • Saç derisinde sağlıksal sorunları bulunanlar 
  • Bazı ilaçlarla birlikte, 
  • Bazı beslenme bozukluklarında, 
  • Kanser tedavisi sırasında, 8-Hipotrioidide, 9
  • Hamilelikte ve emziren kadınlarda 
  • Kadınlar sadece (Kadınlara özel olan Rogain Kullanmalıdırlar) 
 2- Alpacine Şampuan ve Losyon
Alman Dr. Kurt Wolff Kozmetik Firması tarafından üretilen ve içeriğinde Kafein bulunan ve piysada şampuan ve losyon olarak satılan bir üründür.
Saç Dökülmesine Karsi Alpacine Şampuan

 Alpacine erkek tipi genetik saç dökülmesine karşı Regain/Rogain 'e kıyasla daha az etkilidir ayrıca yeni saç çıkartma özelliği yoktur! Buna karşın fiyat olarak oldukça uygundur.Hergün düzenli kullanıldığında erkek tipi genetik saç dökülmesine karşı etkili olduğu katholieke Universiteit Sacred Heart in Rome tarafından onaylanmıştır.

Ayrıca Hamburg-Eppendorf Üniversitesinde yapılana araştırma sonuçlarına göre Kafeinin erkek tipi saç dökülmesine sebeb olan DHT hormonunu natürilize ettiği ispatlanmıştır.

Yukarıda belirmiş olğumuz iki markadan hariç saç dökülmesine çözüm olarak önerilen ilaçlar mevcutdur. Bu ilaçlar hakkında bilgi veren "Saç Dökülmesi ve Kelliğe karşı ilaç şampuan ve losyon isimleri" yazımızıda okumanızı tavsiye ederiz.

 Unutmayın Yukarıda verilen 2 çözüm önerisi en etkili ve güvenilir olanlardır.