-->

Sinek ısırığına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Twan Can 17:12
Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve Sivrisinek ısırığı nasıl geçer?


Sivrisinek ısırığına karşı ne yapabilirsiniz. Sivrisineğin ısırdığı yerdeki kaşıntı ve şişilik  nasıl önlenir. Sivrisinek sokması ve şişliğine karşı evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler nelerdir.

Yaz aylarında özellikle bir çok kişi sivrisinek ısırığından muzdarip olur.Sivrisineklerin ısırdığı yerdeki kaşıntının sebebi sivrisineğin salyasıdır. Salyada bulunan antikoagülan histamine sebebiyet vererek ısırılan yerde kaşıntıya sebep olur.

Sivrisineklerin sokması sonucu sivrisinek ısırığının sebep olduğu kaşıntı ve şişkinliğe karşı aşağıdaki yöntemlerden birini deneyebilirsiniz.


Sivrisinek sokması  ısırığı  şişliği
Sivrisinek sokması ve ısırığı

Öncelikle sivrisineğin soktuğu yeri kaşımamaya özen gösterin. Eğer kaşıyıp yırtmadığınız taktirde 3 gün içinde tamamen kaşıntıdan kurulabilirsiniz. Aksi taktirde kaşıntı daha uzun sürecektir.


1-Sivrisinek ısırığına karşı en etkili yöntem sivrisineğin ısırdığı yeri Vaporub Vicks  ile masaj yapmaktır. Bu işlem hem kaşıntıyı hemde şişliği önleyecektir.

2-Sivrisineğin soktuğu yere bur toba içinde yada bir beze sarılı buz koyun ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu işlem hem keşıntı hemde şişliği alacaktır.

3- 1 çay kaşığı yemek sodasını birkaç damla suda eritip sokulan yerin üstüne koyarak 5 dakika bekletin sonrasında ılık suyla yıkayın.

4- Isırılan yerin üzerine bir miktar jel türünde olmayan diş macunu sürün ver kurumasını bekleyin.

5- Isırılan yerin üzerine bir miktar parfüm sıkın biraz ovalayın. Parfümün içinde bulunan alkol kaşıntıyı gidermekte yardımcı olacaktır.

6- Ağız temizliğinde kullandığının ağız bakım suyunu bir miktar pamuk üzerine döküp bir kaç dakika ısırığın üzerinde bekletin.

7- Bir miktar elma sirkesini (normal sirkede olabilir ) bir pamuk üzerine döküp ısırılan yerin üzerine koyun.

8-  Bir dilim limon ile ısırılan yere masaj yapın.

9- Islak aspirin ile ısırılan yerin etrafına masaj yapın.



Eğer sivrisineğin ısırdığı yer aşırı derece şişmiş ise en yakın sağlık merkezine başvurunuz!