-->

HD Herşey Dahil Otel Nedir?

Twan Can 17:58

Otellerde Herşey dahil konaklama nedir ne demektir ve neler dahildir?

HD = Herşey Dahil Otel: Her hangi bir otelde Herşey dahil  konaklama demek konaklama yaptığınız otelde Sabah Kahvaltısı + Öğle yemeği  +  Akşam yemeği + yemeğin yanında veya haricinde alınan alkollü /alkolsüz içeceklerin ve ayrıca  meyve, dondurma, kurabiye pasta ve benzeri gibi ekstra sunulan şeylerin  konaklama  ücretine dahil olduğu anlamına gelir. Diğer bir deyişle HD otelde yediğiniz içtiğiniz herşey konaklama ücretine dahildir.


Eğer bir otelde konaklama sürenizce ücretsiz Kahvaltı , Öğle yemeği , Akşam yemeği  alıp ayrıca su dahil Alkollü / alkolsüz içecekler için eksta ücret ödemek istemiyorsanız bu konaklama türünüz seçebilirsiniz. Herşey dahil konaklama özellikle çocuklu aileler için yada şehir merkezinden uzak bir otelde konaklamayı tercih eden kişiler / aileler için oldukça uygun bir seçimdir. Ayrıca HD konaklama Tam pansiyon (TP) konaklamaya göre çok daha uygundur. Bunun nedeni gerek Yarım pansiyon gerekse Tam pansiyon otellerde bir çok kez havuz başında veya restorantda aldığınız içecek, meyve tabağı, dondurma gibi ekstra şeylerin pahalı olmasıdır.

HD Herşey Dahil Hakkında bilmeniz gerekenler. 

  • Öncelikle otele giriş esnasında hangi hizmetlerin ektra ücrete tabi oldukları ve hangilerinin konaklama ücretine dahil oldukları size ilgili resepsiyonist tarafından aktarılır yada elinize  verilen bilgilendirme broşüründe bulunur. Otele girişiniz esnasında resepsiyonistiniz size bir bilgi aktarmadı yada bir broşür vermediyse endişelenmeyin. Bir çok otelde bilgilendirme broşürleri odanızda bulunan masa veya yatak çekmecesi ve benzeri gibi bir yere konmuştur. Eğer herhangi bir bilgilendirme bulamazsanız daima resepsiyonu arayıp sorabilirsiniz. 
  • Kaldığınız otelin yıldızına bağlı olarak ilgili otelin herşey dahil konsepti değişiklik gösterir. Diğer bir deyişle 3 yıldızlı bir otelde HD konaklama yapıp herşeyi bulmayı ummak biraz fazla iyimserlik olur. Buna karşın bir 5 yıldızlı otelin herşey dahil yelpazesi daha geniştir.
  • Ultra yada Maxi  Herşey dahil bir otelde kalmadığınız sürece Herşey Dahil otelde belirli saatlere kadar sunulan hizmetler ücretsizdir. Örneğin HD konsepti gece 24:00 da biten bir otelde gece 00:30 (gece yarımda ) bir su yada bir bira isteyemezsiniz! Böyle bir durumda aldığınız su yada bira için extra ücret ödersiniz.
  • Oda servisi HD konseptine dahil olmayabilir.Bu yüzden otele giriş esnasında resepsiyonisten bu konuda bilgi almanız yararlı olur.
  • Otelin sunduğu Hamam da kese, Masaj, yada sahilde otelce hizmet veren Jet-ski, muz ve benzeri aktiviteler genelde ekstra ücrete tabidir.