-->

Tatil için en ucuz en uygun otel konaklamasını nerede nasıl bulabilirim?

Twan Can 20:01

Günümüz Türkiyesinde Avrupaya benzer şekilde halkımızda artık gerek bayram gerek yeni yıl yada sömestir tatili gerekse yaz tatilinde yurdumuzun turistik bölgelerinde tatile çıkmaktadırlar. Bizde bu yazımızı tatiliniz için en uygun fiyata en ucuz otel seçeneklerini veya konaklamasını nasıl bulabileceğinizi anlatacağız.

Tatil için en uygun fiyata en ucuz oteli nerede ve nasıl bulabilirim?

Bir çok kişi tatilinin daha ucuza geleceğini düşünerek konaklamak istediği otel ile bir şekilde irtibata geçerek rezervasyon yaptırarak yada direk olarak kapı müşteri olarak tabir edilen şekilde tatilinin başlangıcı olan ilk gün bir kaç otel dolaşıp en uygun fiyatı veren otelde konaklamayı tercih eder. Bu yöntem en ucuz ve uygun fiyata tatil geçirmek isteyen kişilerin yaptığı en büyük hatadır!
  1. Tatilinizi her zaman seyahat acentaları vasıtası ile yapın. Bunun nedeni seyahat acentalarının otellere grup halinde müşteri göndermesi nedeniyle otellerden daha uygun fiyat almalarıdır. Ayrıca bir çok seyahat acentası müşteri gönderdiği otelin acentenin gazetelerde verdiği ilan yada internetde uyguladığı ilan  ile  aynı fiyat politikası uygulamasını kabul etmez.
  2. Bayram, sömestir ve yaz tatillerinizi mümkünse 3 ay önce seyahat acentası vasıtası ile yapın. Bu sayede erken rezervasyon indirimi alırsınız.
  3. Tatile gitmek istediğiniz şehir yada yörede hangi otellerin çocuk indirimi uyguladığını seyahat acentanızdan öğrenin. Bir çok otel 0-6 ile 6-12 yaş arası çocuklara özel indirim uygular yada hiç ücret talep etmez.
Dikkat: Seyahat acentesi seçerken doğru ve kaliteli bir seyahat acentesi seçmek ve ilgili acentenin mağduru olmamak büyük önem taşımaktadır.Bu yüzden tatiliniz için bir seyahat acentasına başvurmadan önce Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin tatilciler için hazırladığı uyarı yazısını BURAYA TIKLAYARAK okuyunuz.