-->

Köpeklerin çişinden nasıl kurtulurum?

Twan Can 18:15

Köpekler doğası gereği buldukları yerde bahçenize , duvarınıza kapınıza işerler. Köpeğin işediği yerdeki çiş keskin bir şekilde kokar ve özellikle yaz aylarında çekilmez bir hal alır. Buna karşın basit bir kaç uygulama ile köpeklerin çişinden kurtulabilirsiniz. 

Köpeklerin bahçeye , duvara, kapıya ve çimlere çiş etmesinden nasıl kurtulurum?

  • Köpeklerin çişlerini etmeye alışkanlık haline getirdikleri yerlere sirke serpiştirmeniz , yada içinde bir miktar sirke bulunan bir kapı koymanız köpekleri çişlerini etmeye alışkanlık haline getirdikleri yerlerden uzak tutacaktır.
Not: Sirkeyi asla çiçeklerizin ve bitkilerinizin üstüne serpiştirmeyin. Böyle bir durumda bahçenizdeki çiçeklere veya bitkilere zarar verirsiniz. Bunun yerine içi sirke dolu bir kap'ı köpeklerin çişlerini ettiği bir noktaya koyun.
  • Köpeklerin çiş yaptıkları yere naftalin serpiştirin veya bir kap içinde naftalin koyun.
  • Taze portakal veya limon kabuklarını bahçenizde köpeklerin en çok işediği bir yer serpiştirmeniz köpekleri bahçenizden veya çimlerinizden uzak tutacaktır.
Ayrıca eğer eviniz zemin katda bulunuyor ve köpeklerden muzdarip iseniz balkonunuzu bir miktar AMONYAK ile karşıştırdığınız su ile yıkayabilirsiniz. Köpekler amonyak kokusundan nefret ederler.