-->

Kedileri Bahçeden nasıl uzak tutarım?

Twan Can 19:38

Kedi beslemeyen biri olabilirsiniz ama buna karşın sokak kedilerinden yada komşularınızın kedi veya kedilerinden muzdarip olabilirsiniz. Bu yüzden bizde bu yazımızı komşunuzun kedisini yada sahipsiz kedileri bahçenizden , çiçeklerinizden nasıl uzak tutabileceğinize yada nasıl ürkütebileceğinize dair pratik bilgilere yer vereceğiz.

Not: Aşağıdaki bilgilerden bir veya bir kaçını uygulamadan önce mümkünse kedinin daha önce dolaştığı yeri yıkayınız (Mümkünse amonyaklı su ile). Bunun sebebi eğer kedi daha önce bahçenize işediyse kendi bölgesini işaretlemiş demektir. Böyle bir durumda kedileri bahçenizden uzak tutmak biraz daha zorlaşacaktır.
 
1- Taze portakal veya limon kabuklarını bahçenizde kedilerin en çok gezindiği yerlere serpiştirmeniz kedileri bahçenizden veya çimlerinizden uzak tutacaktır.

2- Kedilerin pislemeye alışkanlık haline getirdikleri yerlere sirke serpiştirmeniz , yada içinde bir miktar sirke bulunan bir kapı koymanız kedileri pislemeye alışkanlık haline getirdikleri yerlerden uzak tutacaktır.

Not: Sirkeyi asla çiçeklerizin ve bitkilerinizin üstüne serpiştirmeyin. Böyle bir durumda bahçenizdeki çiçeklere veya bitkilere zarar verirsiniz. Bunun yerine içi sirke dolu bir kap'ı kedilerin pislediği noktaya koyun.

3- Kedinin pislemek için geldiği yere naftalin serpiştirin veya bir kap içinde naftalin koyun.

4- Ayrıca filtre kahve kullanıyorsanız kullanılmış filtre kahveyi kedilerin uğrak noktalarına serpiştirin.

Eğer yukarıdaki uygulamara karşın kedileri bahçenizden çiçeklerinizden yada çimlerden uzak tutamıyorsanız Ultrasonic ses dalgaları yayan kedi kovucularından satın alabilirsiniz. Bu tür chazların yaydığı sesi insanlar duyamaz. Ama buna karşın bu cihazlar kedileri ürkütmek için oldukça başarılı cihazlardır.