-->

Alpecin Alpasin Şampuan Nedir?

Twan Can 17:00

Günümüzde erkeklerin büyük bir kısmı malesef saç dökülmesinde muzdaripdir.Bu yüzden bizde bu yazımızı saç dökülmesi yavaşlatan ve kısmen engelleyen Alpecin C1 Kafein Şampuan nedir işe yarıyormu sorusuna ayırdık.

  • Alpecin C1 Kafein Şampuan nedir?
Alpecin  Almanya Dr. Kurt Wolff kozmetik labaratorları tarafından geliştirilen ve etken maddeleri arasında kafein içeren erkek tipi genetik tarz saç dökülmelerini önlemeye yardımcı olan bir şampuandır.
  • Kafein saç dökülmesini önlermi? 
Amerikan Uluslararası Dermatoloji Dergisinin 2007 Ocak;46(1):27-35 sayılı makalesinde (Fischer TW, Hipler UC, Elsner P ) tarafından yapılmış olan araştırma sonuçlarınıa göre saç derisi foliküllerinde bulunan 5 microg/ml testestoronun   0.001% and 0.005% oranında kafein ile natürilize edildiği gözlemlenmiş ve ayrıca bu dozda kafeinin saç derisi foliküllerini uyararak güçlendirdiği ortaya çıkmıştır.
  • Çok kahve içmek saç dökülmesini önlermi?
Hayır. Kafein kahvenin içinde bulunan uyarıcı bir maddedir ve alındıktan sonra saç derisi foliküllerine ulaşmadan vücutda absorbe edilir .Bu yüzden çok kahve içmek malesef saç dökülmesine karşı etkili değildir.  Buna karşın Alpecin C1 Kafein Şampuanın içinde blununan kafein direk olarak saç derisi foliküllerine ulaşmayı hedeflemektedir.
  • Bu kafein şampuanı yeni saç çıkartırmı?
Hayır. Bu şampuan sadece saç köklerine ulaşarak ekek tipi saç dökülmesine neden olan  DHT (Dihidrotestosteron ) natürilize eder. Bu şekilde saç dökülmesi farkedilir miktarda yavaşlar ama asla yeni saç çıkartmaz. Zaten ilgi firma ürün açıklamasında kesinlikle böyle bir vaatde bulunmuyor! 
  • Alpecin C1 Kafein Şampuan  gerçekten işe yarıyormu?
Bu şampuanı kullananlardan biri olarak şunu söyleyebilirim. Evet işe yarıyor. Ancak günlük olarak düzenli kullanılması ve Alapcin Likid ile beraber kullanılması şartı ile. Yoğun olarak dökülen saçlarda şampuan sadece saç dökülmesini belli bir oranda azaltıyor. Bu yüzden saçlarınızı yıkadıktan sonra Alpacin likid kullanmanız kesinlikle tavsiye edilir.  Alpacin Likid hakkında yazımız için BURAYA TIKLAYINIZ

  • Kafein şampuanın içinde ne kadar kafein var?
Üretici firma şampuanın içeriğindeki kafein miktarindan bahsetmemekle birlikte yıkama esnasında bir nescafe fincanın 5/1 yada 50 ml colada bulunan kafein miktarına eşit kafeinin saç derisince absorbe edildiğinden bahsediyor.
  •  Alpecin C1 Kafein Şampuanını nereden satın alabilirim?
Malesef bu ürünün şu an Türkiye pazarında satışı yok. Ama buna karşın Yurdışında Drug Store olarak alandırılan ve tüm dünyaya gönderen online Eczanelerden satın alabilirsiniz.

Dikkat! Eğer bu ürünü yurdışından sipariş verirseniz bir seferde 2 adet den fazla sipariş vermeyiniz. Aksi taktirde siparişinizin gümrük görvelileri tarafından alıkonulması büyük olasılık.
  • Bu şampuan kaç para?
Yurdışında onlie eczanelerde fiyatı 5- 8 Avro arasında değişiyor. Buna ayrıca en az 7 Avro kargo ücreti eklemeniz faydalı olacaktır. Yurtdışından özellikle İngiltereden sipariş verdiyseniz ürün elinize 15-20 gün arasında ulaşmaktadır.

kaynak: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17214716

http://www.alpecin.co.uk/en/products/caffeine-shampoo.html

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dihidrotestosteron