-->

Almanya Aile birleşimi Öğrenim çalışma Vizesi

Twan Can 20:36

Bu sayfada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya için aile birleşimi öğrenim veya iş çalışma gibi gereksinimlerini karşılamak için 90 günden fazla ikamet gerektiren vize türü olan uzun sürekli ikamet vizesi için nasıl başvurusu yapacaklarını ve hangi adımları takip etmeleri gerektiği anlatılmaktadır.

Not:Bu sayfa sadece Almanyada aile birleşimi, çalışma yada öğrenim vizesi gibi 90 günden uzun vize başvuruları için bilgi içermektedir. Eğer Tatil ve iş seyahetleriniz için  için Almaya vizesine ihtiyacınız varsa lütfen BURAYA TIKLAYINIZ.

Uzun Süreli İkametler İçin Vize Başvurusu ( aile birleşimi, öğrenim, iş, çalışma başvuruları)

Öncelikle şunu hatırlatmak yarar var aile birleşimi , öğrenim, iş, çalışma amaçlı Vize şeklinde ikamet izni başvurusu  Büyükelçiliğe veya konsolosluğa  şahsen ibraz edilmeli. Almanya`da kalıcı ikamete yönelik vize başvurularında çocuklar da, kaç yaşında olursa olsunlar (bebekler de) şahsen bulunmalıdır. Bunun sebebi 14 yaş üstü herkesin parmak izi vermesi gerektiğindedir.

Almanya Büyükelçilik veya konsolosluklarına aile birleşimi ,öğrenim veya çalışma izni vizesi  için başvuruda  bulunmadan  önce iDATA firmasının  444  8493   (yurt  dışından  0090-444  8493)  numaralı telefonunu arayarak  iDATA firmasından randevu alınması gerekmektedir. Randevu ücreti 5 Avro`dur. Kredi kartıyla  veya  öncesinde  Yapı  Kredi  Bankası`ndan  bir  pin  kodu  temin  etmek  suretiyle  ödeme  yapılabilir.
Ödeme şekline göre ilgili banka tarafından belirlenen ilave ücretler alınabilir. Bunun dışında iDATA  bürolarına da ödeme yapılabilirsiniz, ancak yinede başvurunuz için randevunun yine telefonla alınması gerekmektedir.

Ödeme şekline göre ilgili banka tarafından belirlenen ilave ücretler alınabilir. Bunun dışında iDATA  bürolarına da ödeme yapılabilirsiniz, ancak yinede başvurunuz için randevunun yine telefonla alınması gerekmektedir.

iDATA firması size  aile birleşimi, öğrenim, iş, çalışma başvuruları hakkında vize başvurularınız hakkında danışmanlık hizmeti vermektedir
iDATA  firmasına  ödenecek  hizmet  bedeli  23  Avro`dur  ve  başvuru  sırasında  vize  harcına  ilaveten ödenmesi gerekir. 12 yaş altı çocuklarda yarı ücret alınır. Bu hizmet bedeli TL veya AVRO olarak nakit veya kredi kartıyla da ödenebilir.

Randevu almak için IDATA`nın  haricinde her Salı saat 8.00 ila 9.00 arasında Almanya`nın Ankara Büyükelçiliği`nin Vize Bölümü girişinden de ücretsiz randevu alabilirsiniz. Bunun için başvuru sahibinin pasaportu ile birlikte (nüfus cüzdanı değil) şahsen müracaat etmesi gerekir. İstanbul`daki Başkonsolosluğa başvurular için doğrudan İnönü Caddesi No. 10 adresinde bulunan Vize Bölümünden her Çarşamba günü saat 13:00 ila 14:00 arasında randevu alınabilir. Telefonla randevu alma imkanı  yoktur. Bu randevular IDATA`nın verdiği randevulardan daha erken bir tarihte değildir. Ayrıca bir telefonla randevu almak yerine şahsen başvurmanız gerekir ve BU YÖNTEMİ KESİNLİKLE ÖNERMİYORUZ!!!

Almanyada yaşayan / çalışan başka bir Avrupa ülkesi vatandaşı ile aile birleşimi yapmak istiyorum nereye  başvurabilirim?

Eğer aile birleşimi yoluyla yanına gitmek istediğiniz kişi Avrupa Birliğine bağlı bir ülke  vatandaşı olması durumunda (Örnek: Alman vatandaşı olmayan ama Almayada yaşayan çalışan bir Romanya vatandaşı), böyle bir durumda talep etmeniz halinde size özel randevu verilebilir. Fakat durumunuzu açıklayan bir yazınızı faks veya posta yoluyla (mail yoluyla değil) Vize Bölümü`ne göndermeniz gerekmektedir. Bu yazınızla
birlikte lütfen Almanya`da yaşayan ve yanına gitmek üzere başvuruda bulunmak istediğiniz kişinin vatandaşlığını kanıtlayan belgeyi de gönderiniz (pasaport fotokopisi, ikamet belgesi).

Randevunuzu aldıktan sonra vizeniz için başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru  formları  Büyükelçilik  ve  Başkonsolosluklardan  kolayca temin  edilebilir ve başvuru  formları kesinlinkle ücretsizdir!

Başvuru formlarını ayrıca  

  1. Büyükelçiliğin  www.ankara.diplo.de (http://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/06__Visa/Merkblaetter__Antragsformulare.html) , 
  2. İstanbul  Başkonsolosluğu`nun  www.istanbul.diplo.de ( http://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/07-visa/02-nationale-visa/00-nationale-visa.html  )  yada  
  3. İzmir  Başkonsolosluğu`nun  www.izmir.diplo.de ( http://www.izmir.diplo.de/Vertretung/izmir/tr/07-Visa/Merkblaetter__Formulare__lang__Seite__tr.html ) adreslerindende  indirebilirsiniz.  Bunun haricinde bu sayfalarda başkaca ayrıntılı bilgi ve bilgi notlarınıda da bulabilirsiniz.

Başvuru formu haricinde başka evrak teslim etmem gerekmedir?

Evet, Öncelikle eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış bir başvuru formu ibraz edilmelidir. Gerekli olan diğer belgeler, seyahatin amacına göre değişmektedir. Gerekli olan diğer belgeler için iDATA nın 444 8493 numaralı randevu hattında sizlere başvuru formu ile birlikte hangi belgeleri teslim etmeniz gerektiği konusunda bilgi verilecektir. Bunların haricinde başvuruformu ile birlikte hangi evrakları teslim etmeniz gerektiğini Büyükelçiliğin  www.ankara.diplo.de   İstanbul  Başkonsolosluğu`nun  www.istanbul.diplo.de  İzmir  Başkonsolosluğu`nun  www.izmir.diplo.de  adreslerinde bulabilirsiniz.


Bilinmesi gerekenler
  • Sadece  gerekli  belgelerle  birlikte  ibraz  edilen  eksiksiz  doldurulmuş  vize  başvuru  formları  işleme alınmaktadır  Eksik  başvurular işleme alınmaz, böyle bir durumla karşılaşmanız halinde  yeni  bir  randevu alınması gerekecektir.
  • Vize başvuru tarihinden önce son 10 yıl içinde düzenlenmiş pasaportlara vize verilmektedir. Daha eski  bir pasaporta sahipseniz vize  verilmez!  Bu yüzden başvuruda  bulunmadan  önce  pasaportunuzun  10 yıldan eski olup olmadığını kontrol etmek önem taşımakta olup gerektiği taktirde  pasaportunuzu yenilemekte yarar vardır. Eski pasaportun sadece süresinin  uzatılması  yeterli  değildir.  Ayrıca  pasaportun  en  az  iki boş  sayfası  olmalı  ve  planlanan seyahatten sonra da en az üç ay daha geçerli olmalıdır.
  • Vesikalık  resimler  ise  biyometrik  özelliklere  uygun  resimler  olmalı,  yani  resimler  6  aydan  eski olmamalı  ve  45  milimetre  X  35  milimetre  ebatında  olmalı.  Başvuruda  bulunan  kişinin  başörtüsüz  ve gözlerini  kapatacak  her  hangi  bir  şey  olmadan  tam  karşısından  resmi  çekilmelidir.  Dini  gerekçelerle istisnalar yapılabilir, ancak bu durumda da gözlerin önü kapatılmamalı.
Olağan durumlarda başvurunun işleme alınabilmesi için bilgi notlarında belirtili belgelerin ibrazı yeterlidir. İstisnai durumlarda ek belgeler ve bu belgelerin Almanca tercümeleri de istenebilir.

Başvuru  evrakı  teslim  edildikten  sonra  beyaz  bir  makbuz  verilmektedir.  Bu  makbuzu  daha sonrasında  şahsen  gelmeniz  gereken  her  sefer  yanınızda  bulundurunuz.  İlk  başvurudan  sonra ilaveten  ibraz  etmeniz  gereken  veya  kargo/posta  ile  göndereceğiniz  belgelere  de  bu  makbuzun mutlaka bir fotokopisini ekleyin.