-->

Almanya için Vize başvurusu nasıl yapılır

Twan Can 20:48

Almanya Federal Cumhuriyetinde hali hazırda milyonlarca vatandaşımız yaşamaktadır. Bu yüzden bizde sizlerin en doğru bilgiye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlamak amacıyla Almayaya yapacağınız tatil ve iş seyahatlarınız için vize başvuralarınızı nasıl en kolay bir şekilde yapabileceğinizi anlatan vize başvurusu için bir klavuz oluşturduk.


NOT: Bu sayfa Tatil ve iş seyahetleriniz için yapabileceğiniz vize başvuruları hakkında bilgi içermektedir. Aile birleşimi ve öğrenim gibi 90 günden fazla ziyaretleriniz için BURAYA TIKLAYINIZ

Vize Başvurusu Hakkında Bilmeniz gerekenler


İki tür vize başvurusunda bulunabilirsiniz: Schengen Devletlerinde kısa süreli ikametler için (90 günekadar) (detaylı bilgi bu sayfada) veya uzun süreli ikametler için ulusal vize (detaylı bilgi için BURAYA TIKLAYINIZ).

Schengen Devletlerine yapılacak Vize Başvurusu ( Maksimim 90 güne kadar olan ziyaret ve ticari amaçlı seyahatler için)

Schengen vize başvurunuzu en kolay ve herhangi bir randevu almadan iDATA firmasının bürolarına yapabilirsiniz.

 iDATA Kimdir?
iDATA, TÜRKİYE'DE ALMANYA VE İTALYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN
RESMİ OLARAK YETKİLENDİRİLMİŞ TEK KURULUŞTUR! DİĞER BİR DEYİŞLE SİZE VİZE BAŞVURUNUZ HAKKINDA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİR.

Başvuru sahiplerinin esas itibariyle iDATA`ya şahsen başvuruda bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır. İsterseniz vekalet vereceğiniz bir kişi aracılığıylada başvuruda bulunulabilirsiniz. (vekalet vermek isterseniz vekelet örneğini buradan indirebilirsiniz http://www.ankara.diplo.de/contentblob/3629162/Daten/3391948/Vollmacht_IDATA.pdf ). Bu karşın gerekli görülmesi halinde Vize Bölümü şahsen görüşmek üzere başvuru sahibini Vize Bölümüne çağırabileceğiniz unutmayınız!. Almanya`nın Vize Bölümleri biyometrik kimlik belirleme (parmak izi) sistemine geçtikten sonra her 5 y ılda bir şahsen başvuruda bulunulması gerekecektir.

iDATA bürolarının adres telefon ve çalışma saatleri hakkındaki bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: http://idata.com.tr/de/offices . Almanya'ya yapılacak olan olan seyahatler için, başvurunuzu herhangi bir iDATA bürosuna yapılabilirsiniz . İlgili iDATA bürosu başvurunuzu otomatik olarak sizin ikamet bölgenize bakan bakan Vize Bölümüne iletir. Eğer seyahatinizin ana hedefi Almanya harici başka bir Schengen ülkesi ise başvurunuz ilgili ülkenin temsilciliğine yapılır.

Schengen Vizesine Anlaşmasına Taraf Ülkeler Aşağıdaki gibidir:


Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan

Almanya vizesi için gerekli olan başvuru formları iDATA'nın bu http://idata.com.tr/tr/forms sayfasından indirebilir yada .Büyükelçilik ve Başkonsolosluklardan da temin edilebilirsiniz. Başuru formları için herhangi bir ücret talep edilmez . Bu formları ayrıca Büyükelçilik sayfası www.ankara.diplo.de , İstanbul Başkonsolosluğ u`nun web sitesi olan www.istanbul.diplo.de vede İzmir Başkonsolosluğu websitesi www.izmir.diplo.de adreslerinden indirebilirsiniz. Ayrıca bu web sitelerinde  vize, öğrenim, aile birleşimi, Almanyada kendi işinizi kurma ve benzeri gibi daha ayrıntılı bilgi ve bilgi notlarına ulaşabilirsiniz.

Almanya vizesi hakkında tüm sorularınız için iDATA nın 444 8493 telefonunu arayabilirsiniz.(Eğer yurtdışından arıyorsanız 0090-444 8493 ) -Bu telefon görüşmeleri sabit hat tarifesinden ücretlendirilir.

Unutmayın iDATA Almanya vizesi için tüm sorularınıza yönelik danışmanlık hizmeti verir.

Ayrıca iDATA`nın web sitesinden başvurunuzun hangi aşamada olduğunu online olarak takip edebilirsiniz. iDATA 'nın hizmetleri ve temsilcilikleri hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.idata.com.tr adresini ziyaret ederekde ulaşabilirsiniz.

Başvurunuzun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için aşağıdaki hususlara dikkat ediniz
  • Gerekli belgelerle birlikte ibraz edilen eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formları işleme alınmaktadır. Almanya`da kalacak olduğunuz adres başvuru formunda kesinlikle belirtililmelidir. Eksik başvuru formları işleme alınmaz!
  • Son 10 yıl içinde düzenlenmiş pasaportlara vize verilmektedir. 10 yıldan daha eski pasaportlara vize verilmez. Bu yüzden başvuru yapmadan önce pasaportunuzun 10 yıldan eski olup olmadığını kontrol etmektegerektiği taktirde yenilemekte yarar var. Eski pasaportun sadece süresinin uzatılması yeterli değildir. Ayrıca pasaportun en az iki boş sayfası olmalı ve planlanan seyahatten sonra da en az üç ay daha geçerli olmalıdır.
  • Başvuru için istenen vesikalık resimler ise biyometrik özelliklere uygun resimler olmalı, yani resimler 6 aydan eski olmamalı ve 45 milimetre X 35 milimetre ebatında olmalıdır. Ayrıca başvuruda bulunan kişinin resminin baş örtüsüz ve gözlerini kapatacak herhangi bir şey olmadan tam karşısından resmi çekilmelidir. Dini gerekçelerle istisnalar yapılabilir, ancak bu durumda da gözlerin önü kapatılmamalı. iDATA bürolarında otomatik vesikalık resim makineleri bulunacak ve orada da ücret karşılığı resim çektirilebilecektir.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası ile ilgili gerekli bilgiye ayrıca hazırlanmış olan "Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Bilgiye“ BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.
  • Olağan durumlarda başvurunuzun işleme alınabilmesi için bilgi notlarında belirtili belgelerin ibrazı yeterli olmaktadır. Buna karşın istisnai durumlarda ek belgeler ve bu belgelerin Almanca tercümeleri de istenebilir. 
Almanya  Schengen vizesi ücreti harcı ne kadardır?
 
Bütün Schengen ülkeleri için vize harcı 60 Avro`dur ve sadece peşin ve Avro olarak ödenebilmektedir!

Ayrıca reşit olmayanlar için aşağıdaki indirimler uygulanmaktadır
  • 12 yaş altı Türk çocuklar: ücretsiz
  • 12-17 yaş arası çocuklar: 60 Avro
Kaynak: http://www.ankara.diplo.de/