-->

TP Tam pansiyon otel Nedir?

Twan Can 16:47

Otellerde Tam Pansiyon konaklama nedir ne demektir ve neler dahildir?

TP =Tam Pansiyon: Her hangi bir otelde Tam Pansiyon konaklama demek konaklama yaptığınız otelde Sabah Kahvaltısı + Öğle yemeği  +  Akşam yemeğinin konaklama  ücretine dahil olduğu anlamına gelir.

Eğer bir otelde ücretsiz  Kahvaltı , Öğle yemeği ve Akşam yemeği yemek isterseniz tam pansiyon konaklamayı tercih etmeniz oda kahvaltı konseptine göre daha ekonomik olacaktır. Bunun en basit sebebi
tam pansiyona dahil olan olan öğle ve akşam yemeklerine herhangi bir restorantda çok daha  fazla ücret ödeyecek olmanızdır.

Eğer Öğle ve Akşam yemeklerini dışarıda yemek isterseniz otele giriş esnasında ilgili Resepsiyon görevlisine Öğle ve Akşam Yemeği almamanız durumunda indirim yapıp yapamayacakları sorabilirsiniz.
Çünkü bir çok otel oda kahvaltı ve yarım pansiyon ve tam pansiyon olarak 3 farklı konsept sunabilmektedir.

Hatırlatma: bir otelde öğle ve akşam yemeği için ödediğiniz ücret ile genel olarak dışarıda bir öğle veya akşam yemeği yiyemezsiniz!

TP Tam  Pansiyon Hakkında bilmeniz gerekenler.
  • Sabah kahvaltısında Çay ve Kahve hariç  Taze sıkılmış Meyve / Portakal suyu vb. içecekler ilgili otelin Yıldızına bağlı olarak bazen ekstra ücrete tabii olabilir.
  • Tam pansiyon konaklamada Sabah kahvaltısı , Öğle  ve Akşam yemeği fiyata dahildir.
  • Dikkat! TP konaklamada öğle ve akşam yemeğinde alınan içecekler fiyata dahil değildir! Bazı otellerde masalarda şişe su bulunabilir ve bu sular genelde ekstra ücrete tabidir!
  • Tam pansiyon Otellerde kahvaltı , öğke ve akşam yemeği genelde açık büfedir. Buna rağmen bir çok otel sezon durumuna veya otelin doluluk oranına bağlı olarak açık büfe yerine standart bir Kahvaltı ,Öğle ve  Akşam yemeği verebilir!