-->

Mide Yanmasına karşı ne yapabilirim nasıl kurtulurum?

Twan Can 20:10

Gastrik asit, mide öz suyunda yer alan bir tür sindirim asidi olup  Asidin pH değeri, 1 ve 2 arasındadır. Bu asit yediklerimizn sindirimi için büyük önem taşır. Eğer midemiz bu sindirim asidini fazla üretirse midemizde yanma  /kaynama başlar yada yediğimiz yemekler ağzınızdan geri gelir. Bizde bu yazımızda mide yanmasından nasıl kolayaca kurtulabileceğinizi anlatan birkaç ipucu vereceğiz.

Not: Aşağıda verilen öneriler mide yanmasına yada yediklerinizin ağzınıza geri gelmesine karşı geçici önerilerdir. Eğer sürekli olarak Gastrik asit ( mide kaynamasından / yediklerinizin ekşi bir şekilde geri gelmesinden) şikayetçi iseniz en kısa zamanda bir dokrora başvurunuz!

Midem yanıyor ne yapabilirim nasıl kurtulurum  yada yediklerim ağzımdan geri geliyor diyorsanız aşağıda vereceğimiz birkaç öneri ile ilgili sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

1- Mide yanmasına yada yediklerinizin ağzınızdan geri gelmesine karşı en etkili yöntem 1 Çay kaşığı Bi Karbonat'ı ( Karbonat yada Yemek sodası olarakda anılır ) bir miktar su ile almak olacaktır. Eğer midenizdeki yanma devam ediyorsa yarım saat sonra aynı işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.

2- Bir adet muz yemeniz yada bir bardak nane çayı içmenizde gastrik asit'e karşı etkilidir. Ama Bi karbonat kadar etkili değildir.

3-  Bunların haricinde eczanelerde içeriğinde magneziumkarbonaat + kalsiyumkarbonaat bulunan haplar bulunmaktadır. Bu haplarda mide yanmasına karşı Bikarbonat kadar etkilidirler.