-->

Iphone Android windows Mobile Navigasyon APPs Uygulamaları

Twan Can 17:57

Avrupada çok yaygın olmasına rağmen malesef Türkiyede navigasyon pazarı yeni gelişmekte. Bu yüzden Akıllı telefon sahiplerinin telefonlarına yükleyebileceği ücretsiz dağıtılan bedava navigasyon / yol bulma uygulamalarıda kısıtlı.

Bu yazımızda Iphone" ios" , Adroid  , ve windows mobile işletim sistemlerini kullanan akıllı telefonlar için navigasyon yol bulma apps / uygulamalarını sizin için derledik.

Iphone Android windows Mobile akıllı telefonlara için  Navigasyon yol bulma APPs Uygulamaları

1. Nokia: Nokianın Windows Mobile işletimini kullanan telefonlarında ücretsiz navigasyon uygulaması bulunmakta.
İşletim sistemi : Windows Mobile
+ Yönleri : Off line bir harita uygulaması sunmakta. Diğer bir deyişle bir adres bulmak için internet bağlantısına ihtiyacınız yok.
- Yönleri : Sadece window mobil işletim sistemine sahip Nokia lar bu özelliğe sahip.Trafik yoğunluğunu belirtme konusunda o kadar da başarılı değil


2- Google maps: Eğer Adroid işletim sitemine sahip akıllı bir telefonunuz varsa Google Maps navigasyon uygulamasına göz atabilirsiniz. Ayrıca 50Mb boyutunda haritayı telefonunuza indirerek off line olarak bir adres bulabilirsiniz.
 İşletim sistemi: Android
 + Yönleri: 50 Mb offline harita seçeneği
- Yönleri: Malesef bu uygulamayı kullanmak için telefonunuzun internete bağlı olması gerekiyor. Mobil internet aboneliğinin cep yaktığı ülkemizde malesef pek de uygun bir seçenek olmayabilir.

3- Apple Maps: Apple 'ın Iphone kullanıcılarına sunduğu navigasyon uygulması Apple'ın Google Haritalarını kullandığı günlerdeki gibi başarılı değil. Malesef Apple kendi haritasını kullanmaya başladı başlayalı navigasyon uygulması iyice kalitesini yitirdi.

İşletim sistemi: Ios
+ Yönleri: Kullanımı kolay, tüm dünyanın haritası mevcut
-Yönleri: Haritalar genelde yanlış, mobil internet bağlantısı  gerekli.

4- Waze: Ücretsiz ve güzel bir uygulama. Ama malesef Türkiye için canlı trafik uygulaması çokda başarılı değil. Bununla birlikte kayıtlı kullanıcılar anlık olarak trafikteki değişiklikleri ve radar uygulamalarını diğer kullanıcılar ile paylaşabiliyor.

İşletim sistemi:  Iphone (ios) , Android, windows mobile
+ Yönleri: En popüler akıllı telefon işletim sitemleri ile uyumlu. Canlı trafik bilgileri Özellike batı Avrupada oldukça iyi çalışıyor
-Yönleri: Mobil internet bağlantısı  gerekli aksi taktirde çalışmıyor

5- Navfree: Malesef şimdilik Türkiye için haritası Bulunmuyor !!! Bu yüzden açıklama gereği hissetmiyoruz.

6- Mapfactor: Akıllı telefon için  Ücretsiz navigasyonlardan en iyisi diyebiliriz. Özellikle Bedava dağıtılan Android  navigasyon uygulamalarının hemen hemen hepsi mobil internet bağlantısı gerektirirken Mapfactor tamamen off line bir navigasyon uygulaması. 

İşletim sistemi: Android 
+ Yönleri: Off line bir navigasyon uygulaması kullanmak için mobil internet gerekmez. Türkçe Menü ye sahip. 
- Yönleri: Mapfactor openmaps haritalarını kullanmakta bu yüzden adres bulma konusunda çok da başarılı olmayabilir. Özellikle yeni semtlerde. Ayrıca yön bildirimleri şimdilik sadece ingilizce.